onsdag 31 augusti 2011

Himlaförälskelse

Vårt rum går som det mesta i vårt hem i vitt och grått. Har kuddar från det underbara märker soul of hilma, är förälskad i den serien! De övriga kuddarna är vita linnekuddar med olika ord tryckta. Dessa har jag tvättat och torktumlat för att få dem vackert skrynkliga. Även gardinerna är från himla. De har så mycket fint! Klart ett av mina favoritmärken!






Kram Maria

måndag 29 augusti 2011

Vardagsrum!

Oh, vad vi njuter av att ha lyxen att äntligen ha ett färdigt vardagsrum! Nu är det soffmys och dansuppvisningar som hägrar!




Kram Maria

fredag 26 augusti 2011

Fredagsblobbis

Säljer nu vår mysiga järnsäng från IKEA. Den är så fin att ha i ett barnrum! Bäddmåtten är 90*200cm. Jag har den nedpackad och har därför inget bättre kort än detta. Är du intresserad så kan du kontakta mig så hör jag av mig! Pris: 600

Hoppas ni får en bra fredag!

Kram Maria

torsdag 25 augusti 2011

Fyndade möbler!

Skrivbordet i gästrummet fyndade jag på blocket färdigmålat! Köpte även den vackra gamla stolen färdigmålad vid en liten butik som säljer antika möbler och annat smått och gott. Det händer inte så ofta att jag hittar möbler som redan är som jag vill ha dem. Skönt att slippa måla! Det är så roligt att gå och kika i både inredningsbutiker och gamla antikaffärer. Allt har sin charm!




Kram Maria

tisdag 23 augusti 2011

Söta blommor

Dessa otroligt söta blommor växer och klättrar över allt på framsidan vid vår vedbod. Den ska snart rivas och ett garage byggas. Måste på något sätt spara dessa blommor då jag nästa sommar vill ha dem klättrande på störar. Kanske någon som vet vad de heter?

Hoppas att ni har haft en bra dag!


Kram Maria

måndag 22 augusti 2011

Mer gästrum

I gästrummet finns också plats för ett skrivbord! Här sitter jag vid datorn och pysslar med foton och annat smått och gått.

Idag har vi haft pyssel vid skrivbordet då vi både ritat och pärlat. Jag fick ett armband av Wilma eftersom "jag kommit hem från BB och fött ut bebisen". Får även blommor som hon plockar nästan varje dag för att jag kommit hem från BB, trots att det nu snart är tre månader sedan. Söting! Tror nu att vi är på bättringsvägen med snuvan! Hoppas att det stämmer!



Kram Maria

lördag 20 augusti 2011

Järnsängen

Nu är både gästrum och vardagsrum klart! Järnsängen från house doctor är bäddad! Lilla Ida trivs bra i sängen och en och annan mysstund har vi hunnit med!

Mina döttrar är fortfarande förkylda, så någon tid till annat än att ta hand om dem finns inte just nu. Hoppas på att de blir bättre snart. Det är inte roligt med sjuka barn. Fast mina är ändå pigga och glada när de är vakna, det är på nätterna det är hostigt och täppt i näsor.

Ikväll har jag i alla fall hunnit med att nåla ett överdrag till den "fula" skrivaren som vi ska ha i gästrummet. Nu ska jag gå upp och försöka sova lite.

Ha en trevlig kväll!




Kram Maria

torsdag 18 augusti 2011

Fullt upp

Hallå! Nu har jag inte haft tid att göra annat än att fixa och att vara med mina småtjejer. Men nu, äntligen (!) är varadagsrummet klart. I morgon blir även gästrummet klart! Sitter just nu för första gången på flera månader och njuter i en soffa. Tidigare har vi bott i byggröran på en madrass på golvet. Vilken lycka att kunna sitta och se på Ernst i sitthöjd!

Wilma har spenderat dagen inne då hennes näsa runnit och hon varit slö. Håller tummarna på att hon får sova i natt och att jag hinner fixa lite här nere innan hon vill ha sällskap i sängen.

Bjuder nu på lite barnrumsbilder där jag idag blev bjuden på härlig "mat"!





Kram Maria

måndag 15 augusti 2011

Helgens fynd!

I helgen har jag varit och fyndat på Kofferts andra utförsäljning. Blev en lampa, en filt och och en liten blompinne till gästrummet. Just ja! Sedan köpte jag äntligen den efterlängtade järnsängen från house doctor, ni får se bilder på den sen.

Testade även att sälja lite på loppis under lördagen, tyvärr var det allt för lite folk, ska testa till helgen igen.

Vi har inte riktigt hunnit klart i vardagsrummet än, men idag ska golvet tas fram och behandlas! Det rum vi fixat mest i är gästrummet som strax är klart för det roligsate, inredningen!

Hoppas att ni har haft en bra helg!




Kram Maria

fredag 12 augusti 2011

Skrivbord snart på plats!

Gästrummet börjar också bli klart och skrivbordet har fått flytta in. Nu ska jag vänta på att järnsängen är färdigmonterad för att sedan mublera. Jag fyndade bordet på blocket och lyckades för en gångs skull köpa det färdigmålat. Annars brukar penslar och färg vara ett måste. I väntan på tolixstolen ska jag ta fram en stol som sitsen ska kläs om på. Har sett ett grått linnetyg som skulle passa perfekt. Måste bara komma i väg på inhandling.

Nu åter till målarpenseln!



Kram Maria

torsdag 11 augusti 2011

Badrumsglimt

Eftersom badrummet har en hel vägg av garderober var en stor badrumsspegel nödvändig. Jag är förälskad i seglarna från house doctor och lyckades nu hitta en stor! Den står nu lutad mot väggen och ska sättas upp så snart badrumskomoden kommit. Tittar ni noga kan ni skymta knopparna som nu har kommit på plats;)

Spegeln inhandlades i en av mina favoritbutiker Lantliv i Leksand. De har bytt ägare och hade ännu mer fint än vanligt! Kan verkligen rekommendera ett besök!

Till helgen blir det inflyttning i vardagsrummet, målar just nu möbler varje kväll då småfröknarna har somnat. Det ska bli sååå kul!!


Kram Maria

måndag 8 augusti 2011

Gästrum/ kontor

I vårt gästrum börjar det också gå framåt! Här är det salningar, lister och en dörr som fattas. Låter inte så mycket, men allt tar tid då min duktiga make håller på alldeles själv, han är så duktig! Just nu är jag inte till så mycket snickarhjälp då jag spenderar dagarna med våra små tjejer.

Rummet utan färg, med ett x antal kvistlackningar...



Rummet med färg!


Kram Maria

fredag 5 augusti 2011

Vill ha!

Förutom inredning så tycker jag mycket om att fota. Det som står på min önskelista just nu är en ny kamera. Har forskat lite och en Nikon D90 vore inte helt fel! Jag vill kunna ta fina kort av bra kvalitet på mina små älsklingar och till min blogg.



Kanske har ni någon bra kamera att rekommendera?

Kram Maria

onsdag 3 augusti 2011

Lycka

På ett av mina kuddfodral som ska vara i soffan står ordet lycka. Kom att tänka på att det ordet kan betyda så mycket och så olika beroende av vem man är.

För mig betyder lycka att:
* få vara med min älskde familj
* ha hälsan i behåll
* ge och ta emot kärlek
* få en liten bit av mitt intresse inredning



Kram Maria

måndag 1 augusti 2011

Badrum

Nu är badrummet snart klart! Det är bara det sista av taket som ska sättas upp och traklister. Sedan är det rörmokaren som ska dra rör och mattläggaren som ska sätta upp kakel i duschutrymmet. Övriga ytor kommer att vara pärlspont.

Den ena väggen består av stora härliga garderober! Äntligen lite förvaring! Det är fortfarande en garderob som är omonterad eftersom det fattades delar, men nu har de äntligen kommit! Beställde mörka knoppar med en härlig charm som kom med posten idag, ska bli kul att sätta dem på dörrarna, tror det kommer att bli bra.

Har beställt en badrumsmöbel med två hoar som ska placeras framför fönstret. Den kommer i september eller oktober, jag längtar så!



Vi har valt svarta strömbrytare och vita eldosor genomgående i hustet. I vårt sovrum har vi en svart gammal strömbrytare, tyckte att det skulle vara roligt att göra lika i övriga huset.



Här kommer en toalett att placeras till vänster och en dusch till höger. Det kommer att vara pärlspont även här, utom i duschen där det blir vita platta kvadratiska kakelplattor, med vit fog (ja, trots att det är väldigt opraktiskt).  

Kom på att det inte kommer att bli någon tvättstuga här ändå. Vi kommer att göra om vårt gamla badrum till tvättstuga istället. Det blir enklare så, då behöver vi bara sälja vår tvättbänk och fixa med ny bänksiva och nya överskåp istället. Det nya badrummet får helt enkelt fungera som ett badum med ett litet "dressingroom".

Kram Maria