tisdag 31 juli 2012

Råplan eller pärlspont?!

Hej!
Börjar nu äntligen bli lite piggare av penicellinet! Dock blir jag sååå trött! Tur att man blir bra i alla fall!

Vet inte hur länge jag velat mellan pärlspont eller råplan i vårt blivande kök?! Tycker att det är snyggt med båda delarna! Det lutar åt råplan! Har nästan helt bestämt mig! Gillar den lite "råare" känslan som det ger! Pärlsponten blir mer lantlig (vilket jag också gillar!). Svårt!

Vad tycker ni?! Kul att höra lite åsikter!

Ni får två bilder, från vår toalett där pärlsont sitter och från Idas rum där vi har råplan.

Kram Maria

fredag 27 juli 2012

Sjukstuga

Hej!
Hoppas att ni har en mysig fredag!
Här är det sängläge för min del. Har sedan onsdags haft hög feber som envist hängt kvar. Idag blev det besök hos farbror doktorn och svaren visade på halsfluss. Nu hoppas jag att penicillinet hjälper fort så att jag blir pigg igen! Börjar redan få mindre feber!

Bygget har därför gått lite långsammare denna vecka. Men nu börjar golvslangen komma in i köket och efter det är det hallens tur. När detta är gjort börjar sedan det "roligare" arbetet, då allt slit ger synligt resultat!

Kram på er!

tisdag 24 juli 2012

Älskade Maileg

Att leka med kaninerna och dess möbler är något som Wilma gärna gör! Förstår henne, då jag själv älskar dessa kaniner, de har så underbara detaljer! Denna kanin (min favorit) sitter och väntar på något att äta vid kökssoffan!

För övrigt så är golvet i badrummet klart (golvslang och spånskiva klart) och det nya fönstret har kommit in! Det blev stor skillnad med ett stort fönster som man kan kika ut i! Golv är beställt och kakel ska beställas till veckan. Blev samma golv som vi har i vårt gamla badrum, är nöjd med det så det får helt enkelt bli lika (får tyvärr inte välja klinker eftersom min man vill ha det tätaste alternativet).  Håller just nu på att leta blandare och badkar. Blir troligen ett på tassar! Vilken färg på tassarna? Vitt så klart!



Kram Maria

söndag 22 juli 2012

Frågor

Hej!

Nu kommer lite info kring vår taklampa i vardagsrummet (ni får en gammal bild eftersom det nu är kaos)! Har fått frågor om den! Lampan är inte från Tine K, men nästintill lika! Tyget på denna lampa upplever jag som mer matt. Den motsvarar en XL och är 55 cm. Är mycket nöjd med lampan! Vi har en dimmer till lampan vilket gör att den lyser så mysigt! Jag har köpt den här!

En annan fråga gäller skåpet i Idas rum. Det är ett gammalt skåp som egentligen är ett underskåp till ett vitrinskåp/ hylla. Är köpt på mio för mycket länge sedan, då var den helt i obehandlad furu. 

Hör av er om ni har fler frågor!




Kram Maria

tisdag 17 juli 2012

Vår kommande entré

Hej!
Just nu fixas det med golvpapp för att sedan kunna lägga på isolering i golven.
Mycket arbete har gjorts, trots att det inte syns. I helgen var backen och jorden framme i hela renoverings- och utbyggnadsdelen. Har man aldrig byggt ut eller renoverat från grund till tak, kan man aldrig förstå allt jobb! Inte gjorde jag det (innan) i alla fall!

Visar er lite bilder av huset! En bild på entrén och två inifrån vår nya hall.
Dörren är vår gamla och har satts dit provisoriskt. Vår dubbeldörr kommer sedan att sättas in!
På den första bilden, inifrån hallen, ser man in i köket, det stora hålet ska sättas igen (här var ett fönster förut, det ska flyttas och sitta på en annan vägg) så småningom ska hatthyllan placeras där! Wilmas prinsessballong inspekterar bygget ;-)

Hoppas ni har en trevlig kväll och tack för att ni kikar in, trots oglamorösa byggnadsbilder!

Kram Maria

måndag 16 juli 2012

Loppisfynd!

Hoppas att ni har det bra i regnvädret! Vilken sommar vi har!

I helgen var det mycket loppisar i vår by! Har tyvärr inte hunnit med så mycket av denna vara tidigare! Nu hade jag lite tid över vilket resulterade i flera fynd!! Så roligt!
Summan av pottskåp (ska målas vitt, sedan får vi se om det passar någonstans), fin pall och en låda (ska ha den i köket sen) var hela 165 kronor! Har även fyndat ett vitrinskåp, det får ni se när lite vit färg kommit på!

Kram Maria

Irriterande att man via bloggerappen inte kan skriva text efter bilderna och inte heller välja ordning på bilderna...

lördag 14 juli 2012

Efterlängtade pion

Hej!
Hoppas att ni har en trevlig helg! Här blir det mer mobilbloggning (eftersom kamera och dator är nedpackad...).

För ca tio år sedan satte vi ner tre pionbuskar i vår trädgård. Två av dessa dog och en lyckades överleva. Den har aldrig blommat, blev därför så glad när jag såg stora knoppar som var på väg!! Mindre glad blev jag när jag såg dessa i ett glas och en annan i en kastrull inne i lekstugan... Wilma med kusin tyckte att de var så fina och ville plocka dem (ni kanske förstår att vi mest har vilda blommor på gården)!
Nu njuter jag därför av dem inne i stället! Längtar tills nästa sommar då min trädgård ska göras fin! Då kanske man kan få lite bättre väder också!!

Kram Maria

torsdag 12 juli 2012

Det tar sig!

Nu har de börjat med stommen till vår hall! Spännande! Inne är allt spån borttaget och mannen ska fixa ny isolering i golvet. Imorgon kommer rörmokaren och ska lägga rör till kök och badrum.

På bilden inifrån ser ni vår vy från köket, in till gamla hallen och vidare mot badrummet. Det lilla fönstret som skymtar inne i badrummet ska bytas ut mot ett större. Vill ha in mer ljus, kunna se ut från badet! Just nu känns badet låångt borta, men inom en framtid ska jag ligga där och njuta med ett glas vin och tända ljus...

Kram Maria

onsdag 11 juli 2012

Trycken

Hej!
Igår hämtade jag våra trycken till innerdörrarna och till ytterdörren (den i plasten)! Kommer att bli så fint med det svarta handtaget på våra dörrar! Skoj att hitta vackra detaljer till bra pris! Fick tipset av fina bloggen Villa Hemma!

Snickarna har idag börjat med stommen till vår hall! Så spännande att se hur det blir! Synd bara att de ska ha semester i fyra veckor på fredag! Då får min duktiga man hålla på med golv och golvärme under tiden!

Nu ska jag sätta mig och läsa i min nyinköpta pocket! Kvällskvalité!

Kram Maria

tisdag 10 juli 2012

Huset just nu

Hallå!
Här rivs och byggs det för fullt! Huset börjar utvändigt få ny panel! Efter det ska hall börja byggas! Inne rivs väggar och golv. Tog lite bilder från mobilen så att ni kan se!

Igår besökte jag min älskade farmor som är sjuk... Inte roligt när de man älskar blir sjuka... På vägen hem fyndade jag blå jeansmattor på rea! Hoppas att de kommer att passa i det kommande köket!

Kram Maria

fredag 6 juli 2012

Zetas

Hej!
Ett litet tips om ni ska till Stockholm är att besöka Zetas cafe och handelsträdgård! Så mysigt, gott och fint! Köpte med mig ekologisk olivolja och örtsalt!

I huset har köket nu rivits ut! Min man ska i helgen upp med golv i kök, hall och badrum. Bilder kommer!

Trevlig helg!

Kram Maria

onsdag 4 juli 2012

Hemma hos

Hallå!
I Stockholm är det just nu strålande fint sommarväder! Kunde inte ha valt en bättre vecka! Vi har hunnit med junibacken, Skansen och lite shopping!

Visar er lite bilder (från mobilen) på min älskade vän Anna och hennes familjs hem. Vi älskar båda inredning, brukar därför bli lite besök på mysiga ställen! De har såå fint hemma! Bodde jag i ett mer modernt hus skulle det gärna få se ut så här! Titta lite extra på den läckra väggen i vardagsrummet!

Kram Maria

söndag 1 juli 2012

Sängkappa

Hej!
Hoppas att ni har haft en bra helg! Här har jag nu äntligen plockat ur allt! Nu kan det köras igång inne, bara utsidans grund (till hallen) blir klar.

Bäddade rent i sovrummet idag! Så skön känsla med rena härligt doftande lakan! Visar nu min nya sängkappa från H&M som jag beställde tidigare. Kommande projekt i sovrummet är en ny sänggavel och lite ljusare kulör på väggarna.  Tänker själv bygga mig en gavel utav råspont. Får bli sen när allt annat är klart!
Som den observante ser så har Idas Juno flyttat bredvid vår säng. Det är perfet att kunna lyfta bort ena spjälsidan och lägga en hand på henne om natten!

Imorgon åker jag och tjejera till Stockolm. Stannar där tills på fredag! Ska bli så mysigt, saknar stan ibland... Hoppas bara att vädret blir bra (uppehåll kan vi i alla fall få!) Ska bland annat besöka Skansen, ta en lunch på mysiga Zetas, träffa lite vänner och naturligtvis gå på någon inredningsaffär! Mannen ska vara hemma och fixa med huset.

Ha det bra så länge!




Kram Maria