söndag 30 september 2012

Nuläget

Hej!
Hoppas att ni haft en bra helg! Tänkte visa er lite bilder från köket och vår gamla hall.
I köket är det färdigmålat på väggarna! Murarna ska göra klart vid vedspisen, vattnet kopplas in, taket fixas och lister sättas på plats. Nu har spisen och fläkten ställts in. Kylen ska stå bredvid spisen! Det ska bli såå skoj att se resultatet av all planering och arbete!
I vår gamla hall har panel kommit upp och det har börjats med målning! Här kan ni även se de gamla spegeldörrarna på plats! Älskar de gamla stora nycklarna!



                                                 





Kram Maria

tisdag 25 september 2012

Örngott

Hallå!

Tänkte tipsa om ett örngott till budgetpris. Detta pryder Wilmas säng! Tycker att det är sött med den vita spetsen, perfekt i ett barnrum! Köpte det på Åhlèns för en tid sedan, tror bestämt att det fortfarande finns kvar!

Denna vecka hoppas jag att murarna ska bli klara i köket så att vi kan fixa klart det sista!



Kram Maria

torsdag 20 september 2012

Taklampa

Vet inte om ni sett denna lampa förut, visar er den ifall! Lampan är en mindre modell (house doctor) med fin tvinnad sladd. Har även den större modellen som så småningom ska hänga i vår gamla hall. Gillar den rustika stilen till allt det vita enkla!
Idas rum är av sorlek pytte vilket gör att lampan passar in bra! Den får samsas med vimplarna i taket!

Idag kommer de som ska fixa muren i köket! Den ska putsas och breddas. Sedan ska vedspisen och en kåpa komma på plats! Så spännande!



Kram Maria

tisdag 18 september 2012

Hallgolv

Hej!
Här kommer en snabbt tagen bild på vårt golv i hallen! Väggarna blir vitmålad pärlspont. Här ska hatt- och skohylla samt garderober rymmas. Det ska bli så skönt att kunna hänga in de kläder som inte används!
Har även haft turen att hittat en gammal leksandsstol för barn som ska målas och ställas in när allt är klart!




fredag 14 september 2012

Koffert

Hej!

Denna lilla koffert har jag haft och lekt med när jag var liten. Nu har Wilma fått ta över den till leksaksförvaring! Kul med återanvändning, dessutom tycker jag att den är snygg!

I huset är golvet i hallen klart! Bilder kommer! Nu ska jag gå och mysa med mina tjejer!

Ha en trevlig fredag och helg!!




Kram Maria


onsdag 12 september 2012

Höstmörker

Nu börjar det bli mörkt på kvällarna! Detta innebär mer ljus inne. Taklampan i vårt sovrum har såå mysigt sken! Ni hittar den hos denna gulliga tjej!

Längtar till ordning och färdigställande! Har nämligen köpt nya kuddar som jag ska höstpiffa soffan med!




Har börjat svara på frågor direkt i kommentarsfältet.
Här kommer ändå lite svar på frågor, ifall att ni har missat svaren!

Kameran som jag använder är en Nikon D90. Är nöjd med denna, har många funktioner och man kan redigera korten direkt i kameran.

Huset vi bor i var från början tre rum och kök med en liten toalett. Vi har bott i huset länge! Vi valde mellan att flytta till storstaden, bo kvar (och bygga ut) eller att ta över mitt barndomshem. Till sist blev valet att stanna kvar. Vi var båda förälskade i huset och gården och hade inte kunnat sälja det! Nu har det byggts ut och rymmer sex rum och kök med två toaletter. Vi har hållit på med bygge och renovering i två år, går in på tredje hösten nu!

Tack för att ni kikar in och tack för att ni lämnar kommentarer! Det är alltid såå roligt att läsa!


Kram Maria

måndag 10 september 2012

Kommod

I vårt lilla badrum kommer vi ha en mindre variant av kommod. Samma modell som vi har i tidigare, fast med en vask. Ska köpa en likadan kran som vi har i vårt andra badrum. Det är fint med blandare som har två vred, men i en barnfamilj passar en enkel bättre.  

Badrummet ska göras när kök, matrum och hall är helt klart. Vi ska ha samma matta som i andra badrummet, kvadratiska kakelplattor och pärlspont. Ska dela upp väggen med kakel nertill och pärlspont upptill. Tror det kommer att bli bra! Här kommer badkar, kommod och en förvaringsmöbel att rymmas. Min ljuskrona från house doctor ska troligen få flytta in, vill ha myskänsla i badet!

Hoppas att ni får en bra start på veckan och tack för att ni kikar in hos mig!



Kram Maria

söndag 9 september 2012

Just nu i huset

Hej!

På måndag ska golvet förberedas för att komma in i hallen! Det blir ett svart, robust klinkergolv! Kommer att bli så skönt att ha en stor yta för smutsiga små barnskor!

I köket ska muren sedan fixas och vedspisen förhoppningsvis komma på plats. Det har strulat lite med kanaler i skorstenen. Håller alla tummar jag kan för att det ska gå bra!

När detta är klart ska vi (läs min man, själv har jag fullt upp med barnen) börja med alla tak och väggar, det roliga och synliga!!






Kram Maria

onsdag 5 september 2012

Ny kruka till samlingen!

I mina fönster börjar det fyllas på med de finaste krukorna från Sturehof krukmakeri! Jag är lite kär i dessa krukor vilket har bidragit till att jag köper nya lite då och då. Denna är tänkt att bli placerad i hallen! Perfekt att samla på krukor och kunna önska sig eller unna sig någon då och då!

Har förresten köpt ett nytt objektiv till min kamera!Nu är det ännu roligare att fota! Det är ett fast 50mm objektiv.



Kram Maria

måndag 3 september 2012

Liten börjar bli stor!

Hej!

Lilla Ida är nu mer ingen bebis! Hon ska börja på dagis, springer för fullt, flörtar, pussas, rynkar ögonbrynen (när hon är fundersam) och är världens mysfis! Tiden går så fort, hon är ju min lilla plutt...

Jag har fått önskemål om före- och efterbilder på huset! Det kommer!

Hoppas att ni får en bra start på veckan!





Kram Maria

söndag 2 september 2012

Målat!

Hej!

Hoppas att ni har en bra helg!
Nu har det kommit på färg runt dörren! Tänk vad lite färg kan göra skillnad!

Bara en utelampa som fattas! Är på jakt efter en just nu. Vill ha en gammaldags typ "stallykta". Ni kanske har något tips vart man kan hitta snygga och prisvärda?! Hade tänkt sätta den över dörren.

Kram Maria