måndag 27 maj 2013

Gästrum städat!

Förra veckan städade jag det sista ur gästrummet! Rummet har under vår senaste byggtid används till garderob, som förvaring av byggsaker, virke och diverse andra saker. Så skönt att kunna använda rummet igen.
Nu är det mest pyssel till tjejerna som det åter har börjat användas till. Ska köpa någon mer tavla att ha på väggarna, måste bara fundera lite vad jag ska ha först. 

Förra veckan klippte vi gräset för första gången. Hoppas bara att det blir en bra sommar detta år! Vill vara ute och njuta under den kommande semestern.

Har även varit på en liten bloggdate med två fina tjejer. Så kul att träffa likasinnade och med lika inredningsintressen! 

Hoppas att ni får en bra start på veckan!



  



Kram Maria

torsdag 16 maj 2013

Våren är här!

Nu är det mitten av maj och vårvärmen börjar sakta komma!
Igår var det uppvisning på förskolan med mycket kalla vindar. Om det var vindarna eller vanliga baciller som gjorde att Wilma idag har örvärk och feber vet jag inte. Vad jag däremot vet är att det idag var betydligt varmare ute. Så skönt! Jag och Ida gick ut en sväng då sjuklingen låg inne och sov i soffan.

Eftersom denna del av landet kan vara lite osäkert med kyliga nätter längtar jag efter att göra fint ute. Lavendel och pelargoner är mina största favoriter! 
Jag och min man planerar just nu ett bygge av växthus. Vi har köpt gamla fina fönster på annons och sett ut en plats där det så småningom ska stå. Vi vill båda ha en plats där vi kan odla och samtidigt kunna ta en fika. Kul ska det i alla fall bli. När det blir vet vi inte riktigt ännu, vi tar det lite som det kommer. Tror bestämt att det är lite ovant för oss att inte ha byggprojekt, vilket gör att vi ständigt spånar efter framtida idéer. Just nu jagar vi en fin gammal pardörr med spröjs att ha som entré.

Ha en bra kväll! 




Kram Maria

måndag 13 maj 2013

Tavelramar uppe

Hallå!
Kikar in en snabbis för att visa er kortväggen i matrummet!
Nu har bilderna flyttat sig från nypor till ramar på enkla vita tavelhyllor! Nu känns det lite bättre!
Har köpt en ljuvlig liten Lavendel som doftar så gott! Även denna blomma är en favorit hos mig! 

Hoppas att ni får en bra vecka!





Kram Maria

lördag 11 maj 2013

Olivträd

Ända sedan matrummet blev klart i tanken ville jag ha ett olivträd bredvid ett kommande vitrinskåp! Jag älskar dessa vackra träd! De påminner mig om medelhavet, dess värme och grönska! Hoppas nu att det överlever i min omsorg! Har ett till som är placerat i hallen!

Bjuder på några bilder från matrummet som äntligen är klart!! Har satt upp lite kort på mina skatter! Troligen kommer det att komma upp två tavelhyllor istället! Blir fint att ställa korten på dem (hoppas jag). 



 




Kram Maria

torsdag 9 maj 2013

Ledighet!

Hallå!
Det blir ganska glest mellan inläggen just nu! Här kommer bilder från olika håll i vårt vardagsrum, som det ser ut just nu! Ni som följer mig på Instagram känner igen några bilder!
Nytt på skänken är en finfin lampa som jag så länge har önskat mig! Tänkte köpa den själv efter lite undansparningar och kalsbidrag. Blev då ganska ställd då jag fick den i present av min mycket snälla make! Just nu får lampan stanna här! Har några funderingar på om den ska upp i sovrummet när det är klart. Ska snart påbörja en minimakeover där, med nya tapeter och lite annat småfix! 

I fönstret har vi stenar från våra utlandssemestrar i Grekland och Cypern. Som jag längtar efter en resa just nu!! Vill till någon europeisk storstad, som t.ex. Rom eller Paris. Tänk att gå runt att strosa i mysiga butiker och se på alla vackra byggnader... Längtar även tillbaka till Cypern... Vi får hoppas på lite mer sol och värme här hemma!

Just nu är har jag några lediga dagar! Skönt efter några ganska intensiva veckor på jobbet! Nationella prov som tagit upp mycket tid. 
I helgen ska vi umgås, fixa lite i badrummet och åka en sväng till staden för inhandling av blommor! 

Hoppas att ni får en mysig helg! Tack för att ni kikar in här hos mig trots glesa inlägg!









Kram Maria


onsdag 1 maj 2013

Wilma 5 år!

Igår fyllde min stora tjej 5 år! Dagen firade vi genom frukost på sängen! Sedan blev det dagis och jobb. Lite kvällsmys hann vi dock med!
Idag har vi haft kalas! Wilma hade längtat så efter denna dag då hela släkten och alla roliga kusiner skulle komma! Det blev en hel dag ute med både sol, lite moln och blåst. När vi fikade kom solen och värmde skönt!

Tänk att tiden går så fort! Redan 5 år... Att fylla fem år har varit stort och spännande! Nedräkning i en månad, där hon kryssat varje dag! Hon och hennes syster förgyller verkligen mitt liv till max! Tänk att man kan älska någon så mycket! Grattis kära Wilma!

Ni får se lite bilder från idag på mina älskade skatter!

Hoppas ni haft en bra valborg!








Kram Maria