torsdag 29 oktober 2015

Reportage i lantliv

Hej!
Nu har det blivit lång tid mellan inläggen. Tiden har inte riktigt funnits till annat än jobb, vardagssysslor och lek med tjejerna. 
Ska förssöka bättra mig lite. Om ni vill ha fler bilder hittar ni mig på Instagram "mariasvitabo". 

Har fått den stora äran att medverka i mitt absoluta favoritmagasin, Lantliv. Förra året ringde en fotograf som ville komma hit och göra ett julreportage. De hade blivit tipsade av en god vän. 
Känns så roligt att få vara med i just julnumret som är en återkommande favorit. Lantliv har en härlig mix inför julen och man får julstämning och vill sätta igång att pynta direkt när man ser omslaget.




Har varit med på tre olika reportage. Första gången ett stylingreportage, där fotograferna själva stylade hemmet efter säsong och vad tidningarna ville ha. Sedan har det varit två reportage där de utgått ifrån mitt "eget" hem. Alla reportagen har varit lärorika och spänningsfulla. Att träffa trevliga människor som strosar runt i hemmet är spännande och samtidigt lite läskigt.
Kommer att visa er de bilder som är med i tidningen lite längre fram. 

Reportaget känns tillägnat vår älskade Buster som inte finns med oss längre. Vi saknar honom så mycket! Han har lämnat en oerhörd tomhet. Vår äldsta dotter är allergisk för pälsdjur. Till hennes och vår stora sorg eftersom vi alla är riktiga djurmänniskor. Vi hoppas på att allergin så småningom kommer att försvinna. Då ska vi genast köpa en ny lurvig kamrat. Tills dess får vi leva på alla underbara minnen.

 

söndag 4 oktober 2015

Ny väggfärg

Har en längre tid velat måla om i vardagsrummet. Att hitta rätt nyans är inte det lättaste. Blev så glad när jag fann den perfekta färgen hemma hos House of Philia! Hon har verkligen så fantastiskt fint. 

Den vita nyansen på tapeten blev lite för vit. Jag ville ha en större kontrast mellan lister, möbler och samtidigt en mer ombonad känsla.
Resultatet blev som jag hade tänkt mig och nu går tankarna på att även måla om i matrummet. Ska bestämma mig under veckan.

Fördelen med att måla är att det går snabbt. Tejpning på lister och foder, målning med pensel runt alla lister och sedan roller på väggarna. Två lager sedan var allt klart.
Min lilla makeover bidrog också till en ommöblering. Flyttade schäslongen från "myshörnan" till soffgruppen. Sedan flyttades det stora skåpet och tv- bänken. Rummet är inte riktigt klart, ska införskaffa ett skåp att ha bredvid schäslongen.









I veckan blir det jobb och inhandling av gröna blommor till detta rum. Har fått ett extrajobb som jag är så glad och smickrad över. Mer om detta en annan gång. 
Nu blir det lite planering inför morgondagen. 

Har inget färgnummer, men receptet på greigefärgen från Nordsjö (house of philia), en 5 liters burk är: 
wTR 4.9wTY 15.5wZ1 12.75

Hoppas att ni har haft en trevlig helg!

Kram Maria