torsdag 31 december 2015

Året 2015

Då är det dags att summera året som gått. 
Detta år har min man färdigställt orangeriet. Han har jobbat åtskilliga timmar och vi har njutit så av resultatet! Nu kan vi sitta inne i svalkan under heta sommardagar, ta en fika eller bara vara. Det har blivit ett ställe för ro!

Sommaren gav inte så mycket värme och sol. Några veckor blev det ändå, vi passade då på att bada (mest barnen) och leka utomhus på gräset. I slutet av sommaren dog vår käre hund och min bäste vän. Vi saknar honom än, vår älskade Buster. Vi är tacksamma för den tid vi fick och håller nu tummarna över att den äldsta dotterns allergi blir bättre. Sedan Buster dog har hennes pälsdjursallergi utvecklats vilket gör att hon är mycket känslig för djurkontakt.

Året har för mig även inneburit blandade känslor. För att inte bli allt för privat kan jag säga att jag nu är än mer tacksam för livet. Det gäller att ta vara på tiden tillsammans med nära och kära.

Det nya året ser vi fram emot! Min man ska inleda projekt "stuga i Sälen". Vi har hittills dragit avlopp och vatten till stugan. Nu väntar oss ett jobb med att fixa tomten, bygga ut för toalett och hall samt att renovera. Det är mycket arbete som väntar men vi väljer att se framåt mot att kunna tillbringa stor tid i stugan. Spenderade själv stor del av min barndom i Sälen. Det ska bli roligt att nu kunna vara där igen och skapa nya minnen till våra barn. 

Visar er en blandad kompott från mitt 2015. 

Våren och del av sommaren spenderade min man i orangeriet...



När orangeriet blir färdig får jag äntligen börja flytta in möbler och växter!
 


Vi anlade odlingslådor och planterade.



Vi har spenderat stor del utomhus.



Vardagsrummet fick ny grå färg. Detta ledde till ommöblering och ett nytt skåp. 
 

Sedan kom kylan, hösten och vintern. 




Det har blivit julbak.


Nytt överkast och ny matta i gästrummet. 
 

Och till sist, efter en mycket mild höst och förvinter kom det äntligen lite kyla och snö!
 

Vill passa på att tacka alla ni som har kikat in till min blogg! Den har uppdaterats sporadiskt. 
Ett av mina mål för nästa år är att försöka fortsätta uppdatera bloggen. Kanske vågar jag även satsa på en av mina drömmar. Vi får se vad det nya året har att ge.

Gott Nytt År! All lycka önskar jag er inför det nya året!

Kram Maria

måndag 28 december 2015

Glad snöprinsessa

Gissa om barnen var glada när de vaknade imorse?! De har längtat efter snö så länge. Idag väntar därför åkning nedför diverse backar som de har sett ut. Som tur är har vi även backar på vår tomt, oftast räcker det därför att bara vara hemma. 

Nu är vi inne för lunch. Tog bilder på en glad frostprinsessa imorse när jag bäddade sängen. Efter bäddning var det dags för film i form av Frost. Numer får man underhållning under filmvisningen med rörelser och sång. Gulligt kan jag lova!






Så här kan det se ut när man ser på film...


Årets julklappar gick för denna tjej i Frost tema. Hon blev mäkta stolt när hon fick kläder, peruk, skor och en Olof. 

Nu ska jag ladda lite innan vi ska ut i pulkbacken. 

Hoppas att ni får en bra och vintrig dag!

Kram Maria

söndag 27 december 2015

Snö!

God fortsättning önskar jag er!
Har inte hunnit med något inlägg tidigare. Dagarna har varit upptagna av julledighet och mys tillsammans med min lilla familj. 
Julafton spenderades här hemma. Barnen var lyckliga över att få träffa sina kusiner och vi hade en trevlig och glädjefylld dag tillsammans. 
Fick några julklappar som jag visar er senare när jag hunnit fota dem. 

Är nyss hemkommen från en välbehövlig promenad med en väninna. Har haft ont i nacken länge nu. Idag var det lite bättre vilket blev läge för en promenad. Det var så härligt att få gå med snön yrande runt ansikte och fötter. Passade på att ta några foton på huset nu på kvällen. Man vet aldrig när snön försvinner. Har lärt mig att det kan gå ganska snabbt...






Nu ska jag kika lite på Tv innan sängen kallar. 
Kan passa på att tipsa er om filmen Tsatsiki som går på bio just nu. Vi kikade på den idag och den var så mysig. Fick även en stark längtan till Grekland. Men nu njuter jag av snö istället!

Kram Maria

onsdag 23 december 2015

Dan före dopparedagen

 Idag är det alltså dagen innan julafton. Barnen har de senaste dagarna vaknat fulla med förväntan över att det snart börjar dra ihop sig till jul. Kalendrarnas luckor börjar försvinna och fjärilarna i barnens magar ökar för var dag som går.  Att det snart är dags att vakna på julaftons morgon, kika i julstrumpan för att sedan inleda väntan. Väntan över att släkten ska komma och sedan den stora väntan efter tomten och alla paket. 

Vi har idag många planer. Pepparkasbak, matlagning, lite städning och sedan en uppesittarkväll med hela släkten från min mans sida. En dag som kommer att gå i rasande fart. 

Hoppas att ni har det bra så här dagen innan jul. Passade på att ta lite bilder från vårt gästrum/ pysselrum. Detta år finns ingen snö utanför fönstret...











Hoppet att det ska komma snö har fortfarande inte gett sig. Jag fortsätter att hålla tummarna så får vi se om jag har gjort det i onödan eller inte...

Kram Maria

tisdag 22 december 2015

Butikstips

Med bara tre dagar kvar till jul vill jag passa på att tipsa er om en en av mina favoritbutiker. Kanske ska man köpa julklappar i sista minuten eller så kan man unna sig själv ett besök i butiken. 
En butik ska för mig innehålla en blandning av fina ting, en härlig atmosfär och en trevlig personal. 
Allt detta finner ni i butiken Lantliv som ligger i Leksands centrum. 
Det är en sådan butik som man kan strosa runt i länge och bara kika på alla vackra ting.

Jag har under hösten fotat lite nyheter som butiken har för deras hemsida. Ni hittar webbshoppen här. Jag älskar att fota och detta är något som jag funderar på att utveckla. Vi får se vad som händer under det kommande året. 

Visar er idag några favoriter från butiken. Kanske finner du något till vännen inför jul eller bara något som du vill unna dig själv.
















 Det känns så där extra lyxigt när man handlar och får fint inslagna paket. 



Fick idag en julklapp av bästa Gunilla som äger butiken. Blev så rörd och glad av hennes hälsning! Tack snälla du!

Ikväll har jag en plan att börja slå in lite klappar. Min nacke är fortfarande inte bra och under gårdagen besökte jag en massör. Nu håller jag tummarna att nackspärren vill ge med sig så att jag kan vara lite aktiv under jul. 

Kram Maria



lördag 19 december 2015

Julemys

Nyss hemkomna från några kära vänner sitter jag nu och tittar på den fina julgranen. Det är så mysigt med gran, ljusstakar, stjärnor och ljus. Bara fem dagar till julafton nu! På måndag ska de sista klapparna inhandlas. Hoppas att jag också tar mig i kragen och slår in lite klappar. Allt för ofta blir det inslagning kvällen innan julafton. 








Trevlig kväll!

Kram Maria