fredag 26 februari 2016

Fredag, sjukstuga och surfplatteförbud

Har insett att jag inte hinner blogga så mycket nu när jag jobbar. Får försöka sikta på en gång i veckan framöver. 
Här har vår äldsta dotter Wilma haft halsont och feber sedan i tisdags. Idag är första morgonen som hon är piggare. Även jag har haft ont i halsen och varit hängig. Tråkigt att ha smittats nu när vi precis har varit sjuka. Bara att hålla tummarna att det går över innan lovet och att pappan och lillasyster slipper sjukan. Det vore väl typiskt att bli dåliga precis när vi planerat vår ledighet med lite utomhusaktiviteter. 

Denna vecka har alltså mestadels bestått av att jag och min man turats om att vara hemma och däremellan jobb. Under gårdagen tog jag ett rejält ryck där jag plockade ihop i hela huset. En skön känsla efteråt.

Vi har förresten för en tid sedan infört surfplatteförbud på lördagar. Förra helgen utökad vi förbudet till att gälla hela helgen. Detta är något som jag verkligen kan rekommendera. Vi slipper nu tjat och osämja om plattorna och tjejerna leker istället. Jag upplever det som om alla i familjen tycker att det var en bra idé. Trodde först det skulle bli stora protester, men det blev det inte. Mer tid över för lek, pyssel, spel och andra spontana aktiviteter.

Visar er idag en bild från köket en solig fredag morgon.





Vad hittar ni på i helgen?

Wilma har haft en önskan att se på hockey i Leksand. Hon har haft nedräkning men blir nu hemma på grund av febern. Det får bli en annan gång för henne. Vi har ordnat barnvakt och jag och mannen ska därför åkapå hockey utan barn.För oss är det inte vanligt att vi hittar på något själva. Ska bli riktigt mysigt. Fast jag vet att jag kommer att längta efter tjejerna fastän det bara rör sig om några timmar.

Jag hoppas att min man vill gjuta en bordsskiva till mig i helgen. Har nämligen fått ett underrede till ett soffbord svetsat. Det ska bli så spännande att se om det blir som jag har tänkt mig.

Trevlig helg!

Kram Maria


lördag 20 februari 2016

"Nya hörnet" i dagsljus

Kikar in en snabbis för att visa min moodboard i lite bättre ljus. Som ni ser har även vitrinskåpet fått nya mörkbruna handtag i läder.










Vi har precis intagit knäckepizza och ska snart ge oss iväg på kalas nummer ett.

fredag 19 februari 2016

Fredag efter en veckas jobb

Så har det gått en vecka igen. Min vecka har rusat förbi. Jobbat hela tiden förutom i torsdags då jag och Ida åkte till Leksand och hälsade på rara släktingar. Där vi blev bjuden på knäckebrödspizza. Det var första gången för mig och jag blev helt såld. Så gott och enkelt! Hoppas kunna testa denna rätt här hemma under helgen. Vi tog givetvis en tur till fina butiken Lantliv. Köpte där en lampa som dess värre blev för stor här hemma. 

Vann för en tid sedan en tävling hos Reforma. Bestämde mig för att köpa en stor griffeltavla. Den var aningen större än vad jag trott, men blev så som jag hade tänkt mig. Placerade ljuvliga foton från Love Warriors moodboard på tavlan. Ville få till ett ombonat men mysigt hörn. 

Som ni ser så har vitrinskåpet flyttat till den plats där vårt stora skåp tidigare stod. Nu känns vardagsrummet mer rätt och luftigt. 


 
I helgen har vi fyra kalas på två dagar. Tror det är rekord gällande antal kalas under en helg. 

Nu ska jag mysa lite med mannen till Skavlan. 

Trevlig helg!

Kram Maria

lördag 13 februari 2016

Alla hjärtans helg

Så har det gått en vecka igen. Mina veckor går i rasande fart. På min lediga torsdag begav jag mig tillsammans med Ida till staden för att köpa en madrass. Vi (min man) ska nämligen snickra en säng i Idas rum. Det kommer att bli en platsbyggd variant som liknar den som storasyster har.

Vår helg går annars i lugnets tecken. Idag har vi ingenting planerat utan myser fortfarande i pyjamas. 

Passar idag på att tipsa er om ett fantastiskt erbjudande från butiken modesto. De har denna vecka ett erbjudande på min absoluta favoritväska. Jag har själv unnat mig den som en alla hjärtans dag present till mig själv. Efter förra året som var intensivt och känslomässigt på många sätt blir detta en belöning till mig själv. Ni hittar väskan om ni klickar här.  Butiken ägs av gulliga Jenny som har en fingertoppskänsla på fina ting och ett stort urval av mitt favoritmärke By Malene Birger.









Den fina ljusrosa pläden fyndade jag på rea hos MQ. Den är tänkt att så småningom hamna i Idas rum. 

Hoppas att ni får en mysig alla hjärtans helg! Tusen tack för era hälsningar och att ni vill kika in här hos mig!

Kram Maria

söndag 7 februari 2016

Älskade tavla

Har sedan flera år tillbaka haft en favorit från Love Warriors urfina sortiment. Har tittat och tittat efter dogma, men varit för snål för att slå till. Nu är den min och jag fyndade den på blocket! Tänk vad mycket fynd man kan göra. Har faktiskt köpt alla mina Tinek lampor på blocket.

I veckan sålde jag mitt stora skåp som har hängt med ända sedan utbyggnaden blev klar. Skåpet har nu hittat en ny ägare som får fylla det med en massa kärlek. Vårt skåp var fyllt till bredden av diverse ting och en massa leksaker. Nu är det rensat och sorterat, vilket är så skönt!

Vitrinskåpet fick flytta till skåpets plats och den gamla skänken hittade tillbaka till sitt ursprungliga ställe. Det sägs att ombyte förnöjer!
 




Nu ska jag gå och äta middag som mannen har lagat. Skönt att slippa matlagningen ibland!

Kram Maria

torsdag 4 februari 2016

På bättringsvägen

Nu börjar jag bli mig själv igen. Febern ville inte släppa vilket resulterade i ett besök hos farbror doktorn. Kom hem med penicillin mot halsfluss och över 39 graders feber.  Idag har jag varit feberfri hela dagen, så skönt! Nu är det proviva som gäller eftersom min mage inte är något fan av medicin. På måndag räknar jag med att vara tillbaka på jobbet och fit for fight. 

Idag blev både ett skrivbord och vårt stora skåp i vardagsrummet sålt. Nu är chansen stor att jag flyttar på lite möbler i vardagsrummet igen. Det blev mer rymd och luft utan skåpet. Det som inte känns så luftigt är skåpets innehåll som nu ligger lite här och var på golvet. Kvällens sysselsättning blir att försöka hitta plats...

Passade på att ta några foton i ett vårigt gästrum/ pysselrum med en av mina favoritblommor ranunkel. 









Missa inte min tävling som finns på Instagram just nu där du kan vinna en likadan lampa som jag har i vardagsrummet. 

Imorgon är det fredag!

Kram Maria

måndag 1 februari 2016

Fortsatt sjukstuga

Nu var det ett tag sen som jag kikade in. Här hemma har det sedan en och en halv vecka varit sjukstuga. Det började med att storasyster snabbt fick hög feber i några dagar, därefter lillasyster och sedan blev det min tur. Kan inte riktigt minnas när jag låg orkeslös i feber senast. Nu har jag haft feber i sex dagar och hoppas på att den snart (helst nu) ska ge sig. Håller tummarna för att vakna feberfri imorgon! Har inte haft lust eller ork att ta fram kameran. Att den idag kom fram måste vara ett friskhetstecken.

Det positiva med att vara hemma är att man bara kan vara och mysa med barnen. Idag har jag och lilla Ida sett på filmer, ritat och lekt med lera. Blev även bjuden på restaurang i hennes rum.

Är just nu på jakt efter ett nytt soffbord till vardagsrummet. Brickbordet har hängt med i över tio år och jag börjar bli ganska trött på det. Frågan är vad man ska ha. Mina tankar går i stål, betong eller trä. Men man vet aldrig, det kanske blir något helt annat...

Våra döttrar kommer nästan alltid in till oss på nätterna. Ibland fäller vi ut en extrasäng till storasyster som hon kan lägga sig i.  Ett supertips för er som har barn som vill ligga nära om natten.
Ida har sin säng inne hos oss men vill för det mesta somna i den stora sängen. Så även denna kväll. Bjuder er på lite bilder från kvällens nattning. En av de mysigaste stunderna om ni frågar mig.





Kikar på husdrömmar som går på SVT1. Kan verkligen rekommendera detta program. Just nu är det från min absoluta favorit Maria Olsson Nylanders hem. 

Nu ska jag återgå till min liggpossition i soffan. 

Trevlig kväll!